3D-Utskrift

3D Printing

Hos TA Engineering har framtiden redan kommit!
Vi erbjuder, industriell 3D Printning i flera olika plastmaterial samt naturella och elastiska material (gummi). Se materiallista här.  Maskinen är en PROJET MJP 2500 PLUS. Max storlek på detaljerna som kan framställas är 295x211x144mm.

Detaljer som skrivs ut är fullt användbara modeller i dessa material. Behöver Ni mindre serier så kan 3D Printning ersätta traditionell verktygsframtagning.

 

Vi  erbjuder även 3D printing inom ytterligare materialer i en annan typ av maskin. Dessa materialer kan användas med fördel vid tillverkning av t.ex. fixturer eller andra detaljer som behöver vara slitstarka.

Material:

Kolfiber
Kolfiber har den största styrkan jämfört sin vikt samt termisk konduktivitet. Kolfiber passar perfekt för detaljer som behöver leverera den bästa möjliga styrkan och styvheten.

 

HSHT Glasfiber
Hög Styrka, Hög Temperatur (HSHT) Glasfiber är ett material som är framtaget speciellt för användare som behöver starka detaljer i miljöer med högre temperaturer.

 

Glasfiber
Glasfiber är ett kostnadseffektivt material. Det är lika starkt som kolfiber, men 40% så styvt och dubbelt så tungt. Passar perfekt för vardagliga tillfällen när du behöver starka detaljer.

 

Kevlar
Kevlar har de bästa egenskaperna för att stå emot nötning och är vårt mest flexibla material när du behöver detaljer som är hållbara och klarar tuff hantering.

Finns det på nätet färdiga 3D modeller för 3D Printing?
Ja det gör det!

FÖRDELARNA MED 3D TEKNIK ÄR MÅNGA , HÄR ÄR NÅGRA AV DE VIKTIGASTE:

  • Tänk dig en komplicerad detalj som kräver flera bearbetningsmetoder (som är kostsamma) att framställa och som du vill testa i din applikation innan du börjar serietillverka. Med 3D print är det hur enkelt som helst! Komplexitet – inga problem.

 

  • Ni är ett miljömedvetet företag som inte slösar med materialresurser. Då är 3D Printning den bästa lösningen. Här går nämligen inget ämnesmaterial till spillo.

 

  • Lansera dina produkter snabbare. Genom att du kan skriva ut prototyper när du vill, kortar du också ner konstruktionsprocessen och får en snabbare överblick av produkten.

VARFÖR SKA DU ANVÄNDA 3D-UTSKRIFTER I DIN PRODUKTUTVECKLINGSPROCESS?

  • Bli mer innovativ. Skriv ut prototyper på några timmar, få feedback, anpassa konstruktionen och upprepa tills dess att du har en perfekt produkt.

 

  • Minska utvecklingskostnader. Hitta konstruktionsfel tidigare i processen och lös snabbt problemet.

 

  • Bättre kommunikation. Med en realistisk fullfärgsmodell i handen ger dig bättre överblick än du får från en bild i datorn.

 

  • Skapa fysiska 3D-modeller snabbt, enkelt och kostnadseffektivt för ett bredare produktsortiment.

FLER AFFÄRER

Ta med dig realistiska 3D-modeller till nya kunder och samarbetspartners.

ANPASSA PRODUKTEN

3D-utskrifter tillåter dig att anpassa varje produkt, precis efter dina kunders behov och krav.

FÄRRE VERKTYG

Vid industriell tillverkning är en av de dyraste och mest tidskrävande stegen i utvecklingsprocessen den där tillverkningsverktygen tas fram. För små och medelstora volymer kan du helt eliminera behovet av att utveckla dessa verktyg.